Izdevniecības nama "Petits" darbības efektivitātes paaugstināšana - Krasņakovs, Jevgeņijs (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba autors – Jevgēnijs Krasņakovs. Darba tēma ir “Izdevniecības nama “Petits” darbības efektivitātes paaugstināšana”. Darba galvenais mērķis ir analizēt izdevniecības nama “Petits” darbību un balstoties uz pētījumā iegūtiem rezultātiem izstrādāt paņēmienus organizācijas efektivitātes paaugstināšanai. Par darba tēmas aktualitāti liecina Latvijas Valstī realizēto laikrakstu un žurnālu apjomu kritums un iespiedprodukcijas ražotāju nespēja veiksmīgi attīstīties esošos ekonomiskos apstākļos. Diplomdarbā tiek aprakstīta stratēģiskās plānošanas būtība un daudzveidība, attīstības stratēģijas izstrādes process, kā arī tiek veikta Latvijas Valsts poligrāfijas industrijas un izdevniecības nama “Petits” darbības ietekmējošo faktoru analīze. Darba praktiskā daļā autors analizē izdevniecības nama saimniecisko darbību, novērtē uzņēmuma esošo stratēģiju un piedāvā paņēmienus darbības efektivitātes palielināšanai. Pētījuma autora izstrādātā stratēģija izdevniecības nama “Petits” at

Diploma author is Jevgenijs Krasnakovs. Thesis theme is “Improvement of publishing house “Petits” operating efficiency. The main objective is to research publishing house “Petits” activity and based on the information obtained from the research to provide methods for its development. The topic is highlighted by overall decline in total volume of newspapers and magazines manufactured in Latvia and publishing house “Petits” inability for successful development in ex-isting economic conditions. This thesis describes the essence of strategic planning, explains the process of business strategy development and gives an overview of factors affecting the performance of the company. The practical part of the thesis includes an analysis of publishing house “Petits” business opera-tions, provides an evaluation of company’s current strategy and proposes solutions for increasing the operating efficiency of the organization. Business improvement methods developed by author include simplification
Improvement of Publishing house "Petits" operating efficiency
Keywords: Vadībzinātne