Nacionālo bruņoto spēku karavīru motivēšanas instrumentu analīze un pilnveidošanas iespējas - Tunķelis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2020)
Edgars Tunķelis. Bakalaura darbs. Nacionālo bruņoto spēku karavīru motivēšanas instrumentu analīze un pilnveidošanas iespējas. – Rīga: Latvijas Universitāte, 2020. – 57 lpp. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Nacionālo bruņoto spēku karavīru motivēšanas instrumentus, izstrādāt priekšlikumus, kas var paaugstināt motivēšanu. Darba mērķa sasniegšanai risināti šādi uzdevumi: 1.izpētīti teorētiskie avoti par darbinieku motivēšanas instrumentiem; 2.izpētīt Nacionālo bruņoto spēku organizācijas darbību un karavīru motivēšanas procesus; 3.izstrādāt anketas, lai izpētītu motivācijas sistēmu Nacionālajos bruņotajos spēkos 4.veidot un izanalizēt interviju ar augstākstāvošo vadību (komandieri) 5.izstrādāt secinājumus un priekšlikumus motivēšanas instrumentu pilnveidošanai Nacionālajos bruņotajos spēkos. Bakalaura darbs sastāv no trijām nodaļām. Pirmajā nodaļā autors pēta monetārās un nemonetārās motivēšanas teorētiskos aspektus. Otrajā nodaļā tiek analizēta organizācija darbība un iekšējā motivēšanas sistēma. Savukārt, trešajā nodaļā autors izstrādā anketas, lai uzzinātu kāda ir karavīru motivācija, kā arī izanalizēja interviju. Darba nobeigumā ir apkopoti secinājumi, kā arī izstrādāti priekšlikumi par Nacionālo bruņoto spēku karavīru motivēšanas instrumentiem un to pilnveidošanas iespējām. Bakalaura darba apjoms ir 57 lpp.

Edgars Tunķelis. Bachelor’s thesis. Analysis of motivation tools for soldiers of the National Armed Forces and possibilities for improvement. Riga: University of Latvia, 2020. - 57 pp. The aim of bachelor’s thesis is to explore the motivation tools for soldiers of the National Armed Forces, develop propositions that could promote motivation. Following tasks were set to achieve the goal of the work: 1.To study theoretical sources about motivation tools for employees; 2.To study activities of organization of the National Armed Forces and the processes of motivating soldiers; 3.To construct surveys to study the motivation system in the national Armed Forces; 4.To create and analyze an interview with senior management (commander); 5.To develop conclusions and proposals for the improvement of motivation tools in the National Armed Forces. The bachelor’s thesis consists of three sections. In the first section, the author explores the theoretical aspects of monetary and non-monetary motivation. The second chapter dissects activities of the organization’s internal motivation system. In the third chapter, author develops surveys to find out what the motivation of soldiers is, also includes an analyzed interview. Conclusions are compiled and summarized, proposals on motivation tools for soldiers of the National Armed Forces and possibilities for their improvement are developed at the end of the thesis.
Analysis of motivation tools for soldiers of the National Armed Forces and possibilities for improvement
Keywords: Vadībzinātne; Nacionālie bruņotie spēki; Karavīri; Motivācija; Darba apmierinātība; Vadība (komandieris)