Bērna rokas sagatavošana rakstīšanai 4-5 gadu vecumā - Reinsone, Zane (Latvijas Universitāte, 2012)
Zanes Reinsones izstrādātā bakalaura darba „Bērna rokas sagatavošana rakstīšanai 4 – 5 gadu vecumā” mērķis ir izzināt pedagoģiskajās iespējās 4 - 5 gadu vecu bērnu rokas sagatavošanas rakstīšanai. Darba struktūru veido 3 nodaļas. Tajās raksturotas 4 – 5 gadu vecu bērnu attīstības īpatnības, sīkās muskulatūras attīstība, teorētiskās nostādnes par bērna rokas sagatavošanu rakstīšanai, rakstītprasmes attīstību. 3.nodaļā piedāvāta vingrinājumu kopa bērna rokas sagatavošanai rakstīšanai un rotaļnodarbības norises apraksts. Atslēgas vārdi: bērna rokas sagatavošana rakstīšanai, rokas sīkā muskulatūra, rakstītprasmes attīstība, pirmsskolas pedagoģiskais process.

The goal of Zanes Reinsones bachelor’s paper “Children’s hands preparation for writing in the age of 4-5 years” is to find out children’s preparation conditions for writing as far as pedagogy allows it. The paper consists of three parts. That feature 4 - 5 year old child development characteristics, small muscle characteristics, theoretical approaches for the preparation of the child's hand writing, literacy development. The third chapter offers a set of exercises for the child’s arm preparation for writing and a description of characteristics of a playing lesson. Key words: child's hand writing preparation, literacy development, hand’s small muscles, preschool educational process.
Children's hands preparation for writing in the age of 4-5 years
Keywords: Pedagoģija