Komunikācijas loma un ideju virzība Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku organizēšanā Latvijas simtgades kontekstā - Jankauska, Sintija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir ‘’Komunikācijas loma un ideju virzība Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku organizēšanā Latvijas simtgades kontekstā’’. Darba mērķis ir izpētīt un analizēt komunikācijas nozīmi un ideju virzību Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku organizēšanas procesā. Darba teorētiskā daļa sastāv no komunikācijas būtības un tās pamatprincipiem (komunikācijas nozīmes un izpausmes veidiem, globālās komunikācijas un starptautiskajām attiecībām, starpkultūru komunikācijas, organizēšanas un prasmju pielietošanas komunikācijas procesos, kā arī masu mediju lomas organizēšanas un komunikācijas procesos), tāpat apskatīta Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku norise laika ritumā, sākot ar pirmajiem Dziesmu svētkiem, kas notika 1873. gadā. Bakalaura darbam izvirzīti septiņi pētnieciskie jautājumi saistībā ar Dziesmu un deju svētku nozīmi, svētku plānošanu un organizēšanu, tostarp finansējuma nodrošināšanu, sadarbību un komunikāciju, uz kuriem atbildes iegūtas, veicot intervēšanu un aptauju, kā arī Dziesmu un deju svētku likuma analīzi. Secināts, ka profesionāla komanda, kas spēj veiksmīgi saprasties, sadarboties un rast kompromisus, ir pamats kvalitatīvi noorganizētam tik augsta līmeņa pasākumam kā Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki. Pētījums sastāv no trīs daļām – teorijas, metodoloģijas un empīriskās daļas. Darba kopējais apjoms ir 102 lpp, ko papildina 21 attēls un 37 izmantotie informācijas avoti.

The subject of Bachelor’s work is ‘’Communication role and ideas regarding Latvian Song and Dance Festival organizing in Latvia's centenary context’’. The aim of Bachelor’s work is to examine and analyse the importance of communication and the ideas regarding in the Latvian Song and Dance festival’s organisation process. The thereotical part consists of communication and it’s basicprinciples (the meaning of communication and it’s types, global communication and international relations, intercultural communication, organisation skills in communication and the role of mass media in communication processes,), as well as the history of the Latvian Song and Dance Festival, starting with the first Song Festival, which took place in 1873. The research questions raised for the study in context of event meaning, event planning and organising, including financial involvement, cooperation and communication, to which the answer obtained doing interviewing, survey, as well as analysis of the Song and Dance Festival Law. Research consists of three parts – the theory, methodology, and empiric. Conclusions are that a professional team, which is able to communicate, cooperate and find out compromises successfully is the basis for such a high quality organising measure as The Latvian Song and Dance Festival. The total amount of work is 102 pages, supplemented by 21 image and 37 sources of the information used.
Communication role and ideas regarding Latvian Song and Dance Festival organizing in Latvia's centenary context
Keywords: Komunikācijas zinātne; Dziesmu un deju svētki; komunikācija; sadarbība; organizēšana