Elektroķīmiska α,β-nepiesātinātu esteru iegūšana no 2-(hidroksimetil)furāna atvasinājumiem - Dārziņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2020)
Darbā veikta 2-(hidroksimetil)furāna un tā analogu elektroķīmiska oksidēšana konstantas strāvas apstākļos, lai iegūtu spirociklus un α,β-nepiesātinātus esterus.

In this work, 2-(hydroxymethyl)furan and its analogues were subjects to constant current electrolysis to obtain spirocycles and α,β-unsaturated esters.
Electrosynthesis of α,β-unsaturated esters from 2-(hydroxymethyl)furan derivatives
Keywords: Ķīmija; ELEKTROORGANISKĀ SINTĒZE; KONTROLĒTAS STRĀVAS ELEKTROLĪZE; α,β-NEPIESĀTINĀTI ESTERI; SPIROCIKLI