Teksta iezīmes ceļojumu brošūrās - Šidlovska, Zarina (Latvijas Universitāte, 2019)
Valoda ir kļuvusi par neatņemamu mūsdienu pasaules sastāvdaļu. Lietpratīgi to izmatojot, tiek sasniegts vēlamais mērķis. Šī darba mērķis ir noskaidrot teksta iezīmju un to funkciju nozīmi izvēlētajās ceļojumu brošūrās. Ceļojumu brošūru teksti tiek analizēti ar diskursa analīzes pētniecības metodi. Pētījuma korpuss sastāv no trīs brošūrām un analizētais materiāls sastāv no 150 lapām. Tika secināts, ka teksta iezīmes ir plaši pielietotas ceļojumu brošūrās, lai padarītu valodu pārliecinošāku. Turklāt, dažādiem stilistiskās izteiksmes līdzekļiem ir īpašas funkcijas, kas piesaista lasītāju uzmanību un pārliecina viņus izdarīt pozitīvu lēmumu par labu ceļojumam.

The language has become an integral part of the modern world, due to the competent use of the language in order to achieve a desired purpose. The goal of the present research is to determine the role of the textual features and their functions in the selected travel brochures. The research method of the present paper is a discourse analysis of the texts used in the travel brochures. The corpus of this paper consists of three brochures and the analysed volume is 150 pages. It was discovered that the textual features are widely used in the travel texts, in order to make the language more persuasive. Moreover, different stylistic devices have particular functions that attract readers’ attention and persuade them to make a positive decision.
Textual Features in Travel Brochures
Keywords: Valodniecība; ceļojumu teksti; diskursa analīze; stilistiskie izteiksmes līdzekļi; digitālās brošūras; teksta iezīmes