VVecāku izpratne par bērna stāju un tās profilaksi - Kivrāne, Irēna (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbs: ,, Vecāku izpratne par bērnu stāju un tās profilaksi“ izstrādāts LU Medicīnas fakultātes Veselības zinātņu maģistra māszinībās studiju programmas ietvaros. Pētījums balstīts uz skolēnu vecāku aptaujas rezultātiem un zinātniski teorētiskās literatūras analīzi. Pētījuma mērķis: noteikt, kā vecāki izprot un vērtē bērnu stājas problēmas un līdzdalību stājas traucējumu korekcijā, un kādu informāciju vēlas saņemt. Pētījuma hipotēze:Vecāku savlaicīga izglītošana pareizas bērnu stājas veidošanā un skolas sporta nodarbību papildināšana ar koriģējošo vingrojumu kompleksu, mazinātu skolēnu stājas problēmas. Darbā izmantota B. Ņūmenas māszinību teorija. Darba gaitā izmantota kvantitatīvā pētniecības metode. No pētījuma var secināt, ka problēmas risināšanai labvēlīga būtu sadarbība gan ar masu mēdijiem, gan ar skolas atbalsta komandu, tādējādi veicinot sabiedrības un vecāku pilnīgāku izpratni par nepareizas stājas nelabvēlīgo ietekmi uz bērnu attīstību. Atslēgas vārdi: stāja, fiziskā aktivitāte, ķermeņa pozas, profilakse.

Master's degree work: “Parents understanding of children’s posture and its preventive measures ” produced LU in program of master's degree of Medicine faculty Health sciences ignore studios frames.Research is propped up on questioning of parents of schoolboys results and analysis of the scientific theoretical literature. Research purpose: to determine, as parents understand and value carriage of children's problems and in the correction of carriage of participations violations, and wish to get some information. Research hypothesis: Parents timely clarify in form of a correct carriage of children's and complement of school sport employments with the complex of the correcting exercises, carriage of diminished schoolboys problems. In work used B. Numenas nursing theory. In the quantitative research method is work motion utilized It can draw conclusion from research, that problem decide well-disposed there is a collaboration both with mass medias and with a school support command, thus promoting publics and senior completer understanding for the unfriendly influence of an incorrect carriage on development of children's. Key words: posture, the physical activity, body poses, prophylaxis.
Parents understanding of children’s posture and its preventive measures
Keywords: Medicīna