Drošības līdzekļu piemērošanas problēmas kriminālprocesā - Legzdiņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā „Drošības līdzekļu piemērošanas problēmas kriminālprocesā” aplūkotas teorijā un praksē pastāvošās un aktuālās drošības līdzekļu problēmas. Darbā analizētie problēmjautājumi ir iedalīti divās lielās grupās – ar drošības līdzekļa izvēli saistītās problēmas un ar drošības līdzekļa izpildi saistītās problēmas. Darba mērķis ir apzināt pastāvošās problēmas attiecībā uz drošības līdzekļu piemērošanu, savukārt uzdevumi ir apkopot citu autoru piedāvātos problēmu risinājumus un censties rast jaunus. Darba rezultāti ir konspektīvā un pārskatāmā veidā apkopoti problēmjautājumi no dažādiem avotiem, un sniegti to risinājumi, piedāvājot priekšlikumus grozījumiem Kriminālprocesa likumā. Atslēgvārdi: drošības līdzeklis, drošības līdzekļu piemērošanas priekšnoteikumi, piemērošanas problēmas, grozījumi Kriminālprocesa likumā, cilvēktiesības, kriminālprocess.

In bachelor work „Security measure’s implementing problems in criminal proceedings” are examined in theory and in practise existing, current security measure problems. The problems, which are analysed in the work, are divided into two big groups – problems, which are related to security measure selection, and problems, which are related to security measure accomplishment. The work’s aim is to indentify problems regarded to security measure’s implementing, while the tasks are to summarize problem solutions, which are given by other authors, and try to find new solutions. The results are concise and clear problem’s summarization from a various sources, and solutions, which offers an amendments in Criminal Procedure law. Keywords: security measure, preconditions of security measure implementing, implementing problems, amendments in Criminal Procedure law, human rights, criminal procedure.
Security measure's implementing problems in criminal proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; Drošības līdzeklis; Drošības līdzekļu piemērošanas priekšnoteikumi; Piemērošanas problēmas; Grozījumi Kriminālprocesa likumā; Cilvēktiesības