Potenciālu IRE1a inhibitoru sintēze - Šadauskis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba ietvaros tika sintezēti aizvietoti 1H-1,2,4-triazol-5-amīni, kā arī oksazolamīni un pirazolamīni, kas varētu būt potenciāli IRE1α inhibitori. Tika pētīta 1H-1,2,4-triazol-5-amīnu acilēšana un endocikliski acilēto savienojumu izomerizācija par eksocikliski acilētiem savienojumiem.

Bachelor’s thesis is dedicated to the synthesis of substituted 1H-1,2,4-triazol-5-amines as well as substituted oxazolamines and pyrazolamines, that could be potential inhibitors of IRE1α. Acylation of 1H-1,2,4-triazol-5-amines and endocyclically acylated compound isomerization into exocyclically acylated compounds was investigated.
Synthesis of potencial IRE1a inhibitors
Keywords: Ķīmija; IRE1a; IRE1a INHIBITORI; 1,2,4-TRIAZOL-5-AMĪNU ACILĒŠANA; OKSAZOLAMĪNI; PIRAZOLAMĪNI