SIA "Neste Latvija" finanšu analīze - Paškevičs, Maksims (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbā ir veikta SIA “NESTE LATVIJA” finanšu analīze laika posmā no 2019. līdz 2023. gadam, formulēti secinājumi un sniegti priekšlikumi uzņēmuma attīstībai un ilgtspējai. Darbs sastāv no trīs daļām: pirmajā daļā ir izpētīta teorija, kur ir apskatīti finanšu analīzes pamatprincipi un rādītāju klasifikācija. Otrajā daļā ir aprēķināti un interpretēti SIA “NESTE LATVIJA” finanšu rādītāji un analizēta uzņēmuma naudas plūsma. Trešajā daļā ir veikts uzņēmuma salīdzinājums ar AS “VIRŠI A” un nozares vidējiem rādītājiem. Darbā beigās ir formulēti secinājumi un sniegti priekšlikumi. Bakalaura darbā ir 62 lappuses, 18 tabulas un 10 attēli.

The bachelor's thesis presents a financial analysis of SIA “NESTE LATVIJA” in the period from 2019 to 2023, formulates conclusions and proposes measures for the company’s development and sustainability. The thesis is structured in three parts: the first part explores the theory, where the basic principles of financial analysis and the classification of indicators are discussed. The second part calculates and interprets SIA “NESTE LATVIJA”’s financial ratios and analyses its cash flows. The third part compares the company’s performance with AS “VIRŠI A” and with industry averages. The thesis ends with formulating conclusions and proposing measures. The bachelor's thesis has 62 pages, 18 tables and 10 images.
Financial analysis of SIA “NESTE LATVIJA”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanšu rādītāji; salīdzinošā analīze; SIA “NESTE LATVIJA”; ilgtspēja