Latentie un tiešie citāti S. Jeseņina poēmā „Melnais cilvēks”. - Orehova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2012)
A. Orehova. „Latentie un tiešie citāti S. Jeseņina poēmā “Melnais cilvēks”: bakalaura darbs. Rīga, 2012 – 55 lpp. Darbs veltīts S. Jeseņina poēmas „Melnais cilvēks” izpētei. Dārba mērķis – izpētīt poēmu „Melnais cilvēks”, atrast tajā citātus no citu autoru darbiem. Autors veic poēmas analīzi, atklājot tiešos, kā arī latentos tēlu avotus, kuri izmantoti daiļdarbā. Uzmanība tiek veltīta arī citatu specifikācijai un to funkcionēšanai. Darbam ir divas daļas: pirmajā daļā tiek izskatīti teoretiskie jautājumi, kuri saistās ar citātu klasifikāciju, otrajā daļā tiek konkrēti izpētīti citāti S. Jeseņina poemā. Šīs pētījums var radīt interesi filologiem, kuri interesējas par minēto problemātiku un lasītajiem, kurus interesē šī tēma. Atslēgvārdi: S. Jeseņins, A. Puškins, poēma, citāts, memuāri, „Melnais cilvēks”.

A. Orehova: „Direkte und latente Zitate in der Poema „Der schwarze Mann” von S. Essenin” – Bakkalaureus arbeit. – Riga, 2012 – 55 S. Die vorlugente Arbeit befasst sich mit der Forschung der Poema „Der schwarze Mann” von Sergei Jessenin. Das Ziel der Bakkalaureusarbeit ist die Erforschung der Poema „Der schwarze Mann”, das Finden der Zitate in der Poema von den Werken anderen Autoren. Der Autor der Arbeit beschäftigt sich mit der Analyse der Poema, beschrebt sowohe dinekte als auch latente Quellen der Gestalten, die in der Poema vorgestellt sind. Der Scheverpunt dieser Arbeit liegt aut der Spezifik und Funktion der Zitate. Die Arbeit hat zwei Teile: der erste Tail beschäfligt sich mit der Theorie der Klassifikation der Zitate, der zweile Teil erporscht konkret Zitate in der Poema von S. Jessenin. FŅr diese Forschung kann Inferesse der Filologen, die mit du genannten Problematik beschäftigt sind, und auch der Leser erweckt werden. SchlŅsselwĻrter: S. Jessenin, A. Puschkin, Poema, Zitate, Reminiszenz, „Der schwarze Mann”
Implicit and Explicit Quotes in the Poem "The Black Man" by S. Yesenin.
Keywords: Valodniecība