"X","Y" un "Z" paaudžu maiņas ietekmes uz "Nacionālais attīstības plāns" prioritātēm - Nekraša, Anete (Latvijas Universitāte, 2019)
Problēmas būtība – Izstrādātais “Nacionālais attīstības plāns 2014.-2020.gadam” galvenokārt atbilst Y paaudzes mērķiem, vērtībām un citām pazīmēm, mazāka atbilstība vērojama X un Z paaudžu mērķiem, vērtībām un citām pazīmēm. Pētījuma mērķis – Noteikt cik lielā mērā izstrādātais “Latvijas Nacionālais attīstības plāns 2014. – 2020. gadam” atbilst X, Y un Z paaudžu mērķiem, vērtībām un citām pazīmēm un izstrādāt priekšlikumus neatbilstību novēršanai. Iegūtie rezultāti – NAP2020 galvenokārt atbilst Y un Z paaudžu mērķiem, vērtībām un citām pazīmēm. Mazāka atbilstība noteikta X paaudzes mērķiem, vērtībām un citām pazīmēm. NAP2020. Kaut arī NAP2020 ir izstrādāts ar “skatu nākotnē”, galvenie prioritārie virzieni ir saistīti ar sabiedrības labklājību un Latvijas iekšējās ekonomikas attīstību. Atslēgvārdi: NAP2020, X paaudze, Z paaudze, Y paaudze.

The essence of the problem – The developed “National Development Plan for 2014-2020” mainly corresponds to the goals, values and other characteristics of the Y generation, less compliance with the objectives, values and other features of the X and Z generations. Aim of the research – To determine the extent to which the “Latvian National Development Plan 2014 – 2020” is in line with the objectives, values and other characteristics of the X, Y and Z generations and to develop proposals for the elimination of non-conformities. The results obtained – NAP2020 mainly corresponds to the goals, values and other characteristics of the Y and Z generations. less compliance with goals, values and other features of a certain X generation. NAP2020. Although the NAP2020 has been developed with a “future view”, the main priority directions are related to the welfare of the society and the development of Latvia's internal economy. Keywords: NAP2020, X generation, Z generation, Y generation.
Influence "X","Y" and "Z" generation change on "National Development Plan" priorities
Keywords: Vadībzinātne; NAP2020; X paaudze; Z paaudze; Y paaudze