Iebūvēto perovskītu CsPbBrxI3-X nanodaļiņu luminiscences īpašības - Bogachov, Artur (Latvijas Universitāte, 2025)
Iebūvēto perovskītu CsPbBrxI3-x nanodaļiņu luminiscences īpašības. Bogachov A., zinātniskais vadītājs LU CFI vadošais pētnieks, Dr. phys. Vladimirs Pankratovs. Bakalaura darbs, 46 lappuses, 28 attēli, 5 tabulas, 39 literatūras avoti. Latviešu valoda. Darbā tiek pētītas iebūvēto boroģermanāta stiklā CsPbBrxI3-x nanodaļiņu luminiscences īpašības: optiskais blīvums, luminiscences emisija un tās atkarība no temperatūras, ieskaitot termiskās dzēšanas aktivācijas enerģijas aprēķinu. Tāpat tika pētīta emisijas kinētika un tās izmaiņas atkarībā no temperatūras, kura tika apstrādāta, izmantojot PARAFAC analīzi.

Luminescence properties of CsPbBrxI3-x nanoparticles embedded in perovskites. Bogachov A., scientific supervisor Senior researcher of ISSP UL, Dr. phys. Vladimir Pankratov. Bachelor’s thesis. 46 pages, 28 figures, 5 tables, 39 references. In Latvian. The study investigates the luminescence properties of CsPbBrxI3-x nanoparticles embedded in borogermanate glass: optical density, luminescence emission, and its temperature dependence, including the calculation of the thermal quenching activation energy. Additionally, the emission kinetics and its temperature-induced changes were examined and processed using PARAFAC analysis.
Luminescence properties of CsPbBrxI3-x nanoparticles embedded in perovskites
Keywords: Ķīmija; Cēzija svina halogēnīds; Jauktie halogēnīdi; Luminiscence; Perovskīta nanodaļiņas; Boroģermanāta stikls