Iepirkuma procedūras rezultātā noslēgts līgums kā publisko tiesību līgums. - Veipa, Ginta (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbā salīdzinātas publisko tiesību līguma un iepirkuma procedūras rezultātā noslēgta līguma īpatnības. Ņemot vērā, ka likumdevējs jau ir noteicis valsts iepirkuma līguma sastāvdaļas un valsts iepirkuma līguma noslēgšanas kārtību, strīdi par valsts iepirkuma līguma spēkā esamību tiek skatīti administratīvajā tiesā, tāpat atsevišķu publisko tiesību līgumu noslēgšanas priekšnoteikums ir iepirkuma procedūra, tiek izvērtēta iespēja konceptuāli atzīt iepirkuma procedūras rezultātā noslēgtu līgumu par publisko tiesību līgumu. Darbā aprakstītās problēmas analizētas tiesu prakses kontekstā. Aizstāvēšanai izvirzīto tēžu skaitā norādīti esošā normatīvā regulējuma, kas attiecas uz valsts iepirkuma līgumu, trūkumi, formulēta administratīvā procesa ietekme uz iepirkumu procedūras rezultātā noslēgta līguma izpildi u.c.

The Master's paper compares features of the public law contract and the contract concluded as a result of procurement procedure. This Paper considers a possibility of conceptual recognition of a contract concluded as a result of procurement procedure as a public law contract. Taking into account fact, that the legislature has already defined components of the procurement contract and procurement contractual arrangement, contentions about the validity of the state procurement contract are settled in the administrative court, as well the procurement procedure is a precondition for conclusion of certain public law contracts. The problems described in the Paper have been analyzed in the context of case law. Thesis mooted for a presentation draw attention to imperfections of the existing regulatory framework relating to public procurement contracts, define the impact of the administrative proceedings to the fulfilment of contract concluded as a result of procurement procedure etc.
Public procurement contract as contract governed by public law.
Keywords: Juridiskā zinātne