Banku darbības finansēšana emitējot hipotekārās ķīlu zīmes - Henkels, Gints (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba „Banku darbības finansēšana emitējot hipotekārās ķīlu zīmes” mērķis ir pamatojoties uz esošās hipotekārās kredītsistēmas vispusīgu analīzi, izstrādāt priekšlikumus šo sistēmu regulējošās likumdošanas tālākai attīstībai. Tā kā pēdējie grozījumi Hipotekāro ķīlu zīmju likumā veikti 2006.gadā un līdz 2012.gadam uzkrāta jauna pieredze par šīs sistēmas riskiem, darba aktualitāte pamatojas uz to, ka grozījumu izstrādi nepieciešams uzsākt nekavējoties, jo pieaugot hipotekārās kreditēšanas apjomiem Latvijā, bankām būs nepieciešams refinansēt ilgtermiņa aizdevumus. Hipotekārās kredītsistēmas teorētisko aspektu, Latvijas likumdošanas un hipotekāro ķīlu zīmju emisijas kārtības izpētes un secinājumu izteikšanas rezultātā sagatavoti priekšlikumi izmaiņu izdarīšanai Hipotekāro ķīlu zīmju likumā un citos normatīvajos aktos. Darba apjoms ir 83 lapas, 6 attēli, 13 tabulas.

The objective of Bachelor thesis “Bank Financing by Issuing Mortgage Bonds” is to develop propositions for future development of regulatory legislation by extensively analyzing existing mortgage credit system. As the last modifications in law about mortgage bonds crediting were made as far as in 2006 (before the financial crisis), and in 2012 a new experience is gained about risks in this system, the topicality of these thesis is – that changes in crediting system should be applied immediately. The reason for introduction of changes is that the banks will be forced to refinance the long-term credits, because of the rising amount of mortgage credits in Latvia. The propositions for changes in laws of mortgage bond issuing and other normative acts, offered in this thesis, are developed after analyzing the theoretical ground of mortgage credit system and order of Latvian legislation and Mortgage bond emission. The volume of thesis is 83 pages, 6 images and 13 tables.
Bank financing by issuing mortgage bonds
Keywords: Vadībzinātne