Kredītriska novērtēšana, tās pārvaldīšanas pilnveide AS "Swedbank" - Popova, Jekaterīna (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba mērķis ir izpētīt kredītriska novērtēšanas būtību, tā pārvaldīšanu Latvijas komercbankās. Vadoties no pētījumiem izstrādāt priekšlikumus „Swedbank” kredītriska pārvaldīšanas pilnveidē. Darbā tiek apzināti komercbanku darbības riski, tiek izpētīts kredītriska teorētiskais aspekts, tiek pievērsta lielā uzmanība Bāzeles II konvencijai. Kā arī autore raksturo Latvijas komercbanku darbību un kredītriska pārvaldīšanu regulējošos dokumentus. Darbā tiek apskatīta AS „Swedbank” darbība, kredītriska pārvaldīšanas politika. Kā arī veikta kredītriska novērtēšanas analīze, un izstrādāti priekšlikumi bankas vadībai kredītriska pārvaldīšanas pilnveidei. Šis darbs ir noderīgs tiem, kam ir interese par bankām un finansēm Darbs satur: 89 lappuses, 26 tabulas, 15 attēlus, 54 izmantotās literatūras avotus.

The goal of the master thesis is to look into credit risk measurement and management essence in Latvian commercial banks. Draft proposals to the management of “Swedbank” in improvement of the credit risk management in accordance to the results of the research. Banking risks and theoretical aspect of the credit risk are studied in the master thesis. Author is looking through practices of Latvian commercial banks and requirements of the regulating documents. “Swedbank” operations and credit risk management policy are studied in this paper. Author is performing an analysis of the credit risk measurement and drafting proposals to the management of the bank. This master thesis could be useful to a person with an interest in banking and finances. The work includes 89 pages, 26 tables, 15 pictures and 54 literature sources.
Credit Risk measurement and management improvement in JSC "Swedbank"
Keywords: Vadībzinātne