Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu matemātisko priekšstatu veicināšana dabā - Novikova, Anna (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba autore: Anna Novikova Kvalifikācijas darba nosaukums: Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu matemātisko priekšstatu veicināšana dabā. Darba mērķis: Teorētiski un praktiski pētīt vecākā pirmsskolas vecuma bērnu matemātisko veidošanos darbībās caur dabas materiāliem Darba sastāvs: Ievads, 2 daļas, 5 apakšnodaļas, secinājumi, 29 literatūras un avotu saraksts, 1 pielikumi. Kvalifikācijas darba apjoms: 43 lpp., darbā 4 tabulas,3 attēli, 1 pielikumi. Pirmajā daļā tiek analizēta zinātnieku un autoru teorija par matemātikas priekšstatiem un to apguvi pirmsskolā, raksturota priekšmetiskā darbības būtība priekšstatu apguves veicināšanā 5-6 gadu vecuma bērniem. Otrajā daļā tiek pētīta reāla situācija matemātisko priekšstatu apguvē. Atslēgas vārdi: priekšmetiskā darbība, matemātiskie priekšstati,5-6 gadus vecuma bērni, pirmsskola.

Author of the qualification paper: Anna Novikova Title of the qualification: Development of mathematical skills in oldest preschool age in activities through nature. Objective of the paper: to stady in theory and practice the manipulation for acquisition in older preschool-age children and sum-up recommendations of mathematics ideas of 5-6 year old pupils. The paper consists: the introduction,2 chapters, 5 subdivision conclusions,29 units of literature and a list of sources,1 of the annexes. Extent of the qualification:43 pages,4 tables,3 figures,1 annexes. The first chapter analyzes many schoolars and authors the theory about mathematical ideas and acquistions in the pre-school,and presents manipulation for acquisition essence of mathematics ideas of 5-6 year old pupil.The second chapter explores the real situation for acquisition of mathematics ideas. Keywords:manipulation for acquisition,mathematics ideas,5-6 year old pupil,preschool.
Development of mathematical skills in oldest preschool age in activities through nature
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; pirmsskola; matemātikas; priekšstatu; veicināšana; daba