Optiskā apmiglojuma un ametropijas pakāpes ietekme uz redzes asumu - Bogdāne, Māra (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 25 lapaspusēm. Darba uzskatāmības dēļ autors darbā ieveidojies 20 attēlus un izmantotas 20 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Novērtēt ametropijas un optiskā apmiglojuma ietekmi uz redzes asumu. Metode: Ametropijas pakāpe tika noteikta pēc subjektīvām pārbaudes metodēm vai pēc izrakstītajām korekcijas receptēm. Redzes asums tika pārbaudīts ar un bez optiskās korekcijas, kā arī ar optisko apmiglojumu. Subjekti: Eksperimentā piedalījās 30 optometrijas studenti vecumā no 21 – 30 gadiem ar dažādiem refrakcijas stāvokļiem Rezultāti: Pētījuma rezultātā tika iegūts, zemas pakāpes miopijas gadījumā redzes asums korelē ar ametropijas lielumu. Atslēgas vārdi: Redzes asums, miopija, hipermetropija, optiskais apmiglojums.

The volume of Bachelor Thesis is 25 pages and it is written in latvian. To make the work more visible author uses 20 figures. And author uses 20 references to literature too. Purpose: Estimate ametropia and optical blur influence on visual acuity. Method: Ametropia level was declared with subjective methods or by correction recipe. Visual acuity was tested with and without optical correction as well as optical blur. Subjects: 30 optometry students participated in the experiment. They were 21 – 30 years old and with different refractive conditions. Results: The main conclusion of experiment is- in case of low level myopia visual acuity correlates with ametropia level. Key words: Visual acuity, myopia,  hyperopia optical blur.
Influence of optical defocus and level of ametropia on visual acuity
Keywords: Fizika