Farmācijas nozares uzņēmumu finanšu analīze - Ņikuļina, Veronika (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Farmācijas nozares uzņēmumu finanšu analīze”, kuras mērķis ir, pamatojoties uz finanšu analīzes teorētisko bāzi, veikto farmācijas nozares uzņēmumu finanšu analīzi un farmācijas nozares datiem, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus farmācijas nozares uzņēmumu pastāvošo finansiālā rakstura problēmu novēršanai un saimnieciskās darbības pilnveidošanai. Autore nonāca pie secinājuma, ka pasaules ekonomikas krīze radīja milzīgus zaudējumus AS „Rīgas farmaceitiskajai fabrikai”, palielinot krājumus, samazinot debitoru parādus un absolūto likviditāti, draudot ar maksātnespējas situāciju. AS „Grindeks” un AS „Olainfarm” turpināja darbību ar pieaugošu peļņu, galvenā problēma - lieli debitoru parādi, kas negatīvi ietekmēja finanšu ciklu un naudas plūsmu.

Bachelor's work thesis is „Financial Analysis of the Pharmaceutical Industry’s Companies”, which purpose is to make conclusions and to develop proposals for the pharmaceutical industry’s companies to avoid existing financial problems and to develop business, based on the theoretical base of financial analysis, the pharmaceutical industry’s companies financial analysis and the pharmaceutical industry’s data. The author came to the conclusion that the global economic crisis has caused JSC „Riga pharmaceutical plant” enormous loss, increasing stocks, decreasing accounts receivable and absolute liquidity, threatening with insolvency situation. JSC „Grindeks” and JSC „Olainfarm” continued activities with increased profits, the main problem - large accounts receivable that had a negative effect on the financial cycle and cash flow.
Financial Analysis of the Pharmaceutical Industry's Companies
Keywords: Ekonomika