Kriminālsods un tā mērķis - Lukaševiča, Šarmena (Latvijas Universitāte, 2009)
Šajā bakalaura darbā tiek apskatīts kriminālsods un tā mērķis, kas ir ietverts Krimināllikumā, lai noskaidrotu, vai tas realizējas praksē un vai šā soda mērķis tiek sasniegts. Kā arī, lai noskaidrotu, vai kriminālsoda mērķis atbilst mūsdienu krimināltiesību izpratnei, kas ir noteikts doktrīnā un citu valstu krimināllikumos. Kriminālsoda mērķis praksē vairāk vai mazāk realizējas un tiek ievērota mūsdienu krimināltiesību izpratne, lai gan tiek konstatētas arī nepilnības. Ar sodu uzlikšanu kriminālsoda mērķis praksē realizējas daļēji, jo bieži vien ne visi soda uzlikšanas principi tiek izvērtēti.

A punishment of a crime, which is included in the Criminal Law, and its purpose is described in this bachelor work in order to determine its realization in a praxis and whether the aim of this punishment is reached. As well as in order to establish if it corresponds to the sense of the nowadays criminal law comparing with the purposes of the punishment of a crime defined in the doctrine and in the criminal laws of the other counties. The purpose of the punishment of a crime is more or less fulfilled in the praxis and it conforms with the sense of the nowadays criminal law although there are discovered some gaps. When applying the punishment its purpose just partially is fulfilled in the praxis because all principles of the punishment’s appliance often are not evaluated.
Punishment for a crime and the purpose of that
Keywords: Juridiskā zinātne