Gruzijas, Moldovas, Ukrainas īstenotās ES Ekonomiskās integrācijas politikas ietekme uz šo valstu ekonomisko attīstību - Labsvīra, Ingrīda (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba nosaukums ir “Gruzijas, Moldovas, Ukrainas īstenotās ES Ekonomiskās integrācijas politikas ietekme uz šo valstu ekonomisko attīstību”. Pētījuma mērķis ir analizējot ES Austrumu partnerības valstu statistikas datus un sociāli ekonomiskos rādītājus laika posmā no 2009. līdz 2019. gadam, atklāt ES Ekonomiskās integrācijas politikas ietekmi uz ES Austrumu partnerības valstu ekonomisko attīstību. Maģistra darba teorētiskajā daļā apskatīti ekonomiskās integrācijas konceptuālie jautājumi, apkopoti fundamentāli zinātniski pētījumi, meklējot atbildes uz jautājumiem, kādas ir galvenās ekonomiskās integrācijas novērtēšanas iespējas un ietekmes faktori uz valsts ekonomisko attīstību. Maģistra darba praktiskajā daļā autore veica Austrumu partnerības valstu ekonomisko attīstību noteicošo faktoru analīzi, novērtējot valstu ekonomisko attīstību. Autore formulē secinājumus, kādā veidā Gruzijas, Moldovas un Ukrainas izvēlētais Ekonomiskās integrācijas ceļš ietekmē šo valstu ekonomisko attīstību. Tiek sniegti priekšlikumi, kā var pilnveidot ekonomisko integrāciju ar Austrumu partnerības valsītm. Maģistra darbu veido 93 lapaspuses, tajā iekļautas 13 tabulas, 14 attēli, 3 pielikumi un izmantoti 87 informācijas avoti. Atslēgvārdi: Ekonomiskā integrtācija, Austrumu partnerība, ES, Gruzija, Moldova, Ukraina, Asociācijas nolīgums, DCFTA.

The title of the master's thesis is "The Impact of the EU Economic Integration Policy Implemented by Georgia, Moldova and Ukraine on the Economic Development of These Countries". The aim of the study is to reveal the impact of the EU Economic Integration Policy on the economic development of the EU Eastern Partnership countries by analyzing the statistical data and socio-economic indicators of the EU Eastern Partnership countries in the period from 2009 to 2019. The theoretical part of the master's thesis deals with the conceptual issues of economic integration, summarizes fundamental scientific research, looking for the main possibilities of assessing economic integration and discover the impact factors on the country's economic development. In the practical part of the master's thesis, the author performed an analysis of the factors determining the economic development of Eastern Partnership countries, assessing the economic development of the countries. The author draws conclusions on how the Economic Integration chosen by Georgia, Moldova and Ukraine affects the economic development of these countries. Suggestions are made on how to improve economic integration with the Eastern Partnership countries. The master's thesis consists of 93 pages, it includes 13 tables, 14 figures, 3 annexes and 87 sources of information were used. Keywords: Economic Integration, Eastern Partnership, EU, Georgia, Moldova, Ukraine, Association Agreement, DCFTA.
The Impact of the EU Economic Integration Policy Implemented by Georgia, Moldova and Ukraine on the Economic Development of These Countries
Keywords: Ekonomika; Ekonomiskā integrtācija; Austrumu partnerība; ES; Gruzija; Moldova