Klimata politikas ietekme uz sauszemes kravas autopārvadājumu izmaksām Eiropas Savienībā - Redko, Ritvars (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba mērķis - pamatojoties uz klimata politikas ietekmes uz sauszemes kravas autopārvadājumu nozares darbības un attīstības izpēti, identificēt šīs politikas ieviešanas ekonomisko ietekmi un sagatavot priekšlikumus veiksmīgai šīs jomas attīstībai klimata politikas ietekmē. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, maģistra darba ietvaros tiek veikta kravas autopārvadājumu jomas analīze un klimata politikas ietekme uz tās attīstību, analizēti dati, kas raksturo transporta jomas attīstību, veiktas transporta jomas ekspertu intervijas, lai identificētu problēmas, un sniegti priekšlikumi pasākumiem, kas veicinātu transporta jomas attīstību klimata politikas ietekmē. Pētījuma priekšmets – klimata politikas ietekme uz sauszemes kravas autopārvadājumu nozari. Pētījuma objekts – klimata politika Eiropas Savienībā. Maģistra darbs veidots no 3 nodaļām, ievada, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta un 9 pielikumiem. Atslēgas vārdi: tautsaimniecības attīstība, transporta nozares attīstība, sauszemes kravas autopārvadājumi, klimata politika, klimatneitrāla ekonomika.

The aim of the master's thesis - based on research on the impact of climate policy on the operation and development of the road freight transportation industry, identify the economic impact of the implementation of this policy and prepare proposals for the successful development of this industry under the influence of climate policy. In order to achieve the set goal, as part of the master's thesis, an analysis of the field of truck transport and the impact of climate policy on its operation and development is carried out, data characterizing the development of the field of transport is analysed, interviews of experts in the field of transport are conducted to identify problems, and proposals are made for measures to promote the field of transport development under the influence of climate policy. The subject of the study - the impact of climate policy on the road freight transport industry. The object of research - climate policy in the European Union. The master's thesis consists of 3 chapters, an introduction, conclusions and proposals, a list of used literature and 9 appendices. Keywords: development of the national economy, development of the transport sector, road freight transportation industry, climate policy, climate-neutral economy.
The impact of climate policy on the costs of road freight transportation in the European Union
Keywords: Ekonomika; tautsaimniecības attīstība; transporta nozares attīstība; sauszemes kravas autopārvadājumi; klimata politika; klimatneitrāla politika