Māsu apmierinātība ar darbu ķirurģijas nodaļās - Azizova, Sevila (Latvijas Universitāte, 2024)
Profesionāla māsu apmierinatība ar darbu ir ļoti plašs un pētāmāis jautājums visā pasaulē. Māsu apmierinatības aspekti nosaka darbinieku un pacientu attieksmi pret konkrēto nodaļu vai organizāciju. Ķirurģijā māsu spēja iemīlēties savā darbā ir ļoti svarīga, lai maksimāli palielinātu pacientu aprūpes rezultātus un garantētu vienmērīgu darbplūsmu. Neapmierinātība ar darbu ir atzīta par cēlonisku saistību ar zemāku produktivitāti, emocionālu izdegšanu, ar darbu saistītās kļūdas un darbinieku mainība. Bakalaura darba “Māsu apmierinatība ar darbu ķirurģijas nodaļās” mērķis ir noskaidrot māsu apmierinatību ar darbu ķirurģijas nodaļās, un kādi ir dominējošie faktori, kas izraisa apmierinatību un neapmierinatību. Darba izvirzītā hipotēze - ķirurģijas nodaļās māsas ir apmierinātas ar lielāko daļu darba aspektu. Pētniecības metode – kvantitatīva. Pētniecības instruments- anketa – vertēšanas instruments - tiks izmantotā apmierinātības Likerta skala. Petījuma rezultāta izvirzīta hipotēze apstiprinājās.

Professional job satisfaction of nurses is a very broad and researched issue worldwide. Aspects of nursing satisfaction determine the attitude of employees and patients towards a particular department or organization. In surgery, nurses' ability to fall in love with their work is critical to maximizing patient care outcomes and ensuring a smooth workflow. Job dissatisfaction has been found to be causally related to lower productivity, emotional burnout, work-related errors, and employee turnover. The aim of the bachelor's thesis "Satisfaction of nurses with work in surgical wards" is to find out the satisfaction of nurses with work in surgical wards and what are the dominant factors that cause satisfaction and dissatisfaction. The following hypothesis was set – nurses in surgical units are satisfied with most aspects of their work. The method of research– quantitative. The tool of research – questionnaire papers - satisfaction Likert scale will be used. As the result of the research the hypothesis was confirmed.
Satisfaction of nurses with work in surgical wards
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; māsas; ķirurģija; apmierinatība ar darbu; organizācija