Elmāra Seņkova režijas principi - Reinholde, Sintija (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Elmāra Seņkova režijas principi” pētījuma centrā ir latviešu režisora Elmāra Seņkova deviņas iestudētas izrādes, laika posmā no 2010. gada līdz 2014. gadam. Darbā tiek apskatīta Elmāra Seņkova daiļrade, režisora iestudējumu raksturīgākās izpausmes. Elmārs Seņkovs (1984) ir viens no jaunās paaudzes režisoriem, kurš aktīvi un radoši darbojas Latvijas teātros. No 2009. gada līdz 2014. gadam režisors iestudējis 16 izrādes un piedalījies vairākos citos projektos. Darbā aplūkots Elmāra Seņkova veiktās klasikas interpretācijas, režisora darbs ar radošo komandu, kā arī kolektīvās jaunrades principi Elmāra Seņkova izrādēs. Darbu veido trīs nodaļas ar apakšnodaļām, secinājumi un izmantotās literatūras saraksts.

In the center of Bachelor paper „Directing principles of Elmars Senkovs” are nine of latvian director’s Elmārs Senkovs rehearsed performances from year 2010 to year 2014. The paper overhauls Elmars Senkovs (born in 1984) is one of the new generation’s directors, who actively and creatively works in Latvia’s theaters. From year 2009 to year 2014 he has rehearsed 16 performances and participated in many other projects. The paper views Elmars Senkov’s classic interpretations, director’s work with the creative team, and also collective creation’s principles in Elmars Senkovs performances. The paper consists three chapters with subdivisions, conclusions and the list of uses litherature.
Elmara Senkova Directing Principles
Keywords: Filoloģija