Darba samaksas sistēmas pilnveidošanas iespējas uzņēmumā SIA "Būve" - Pipare, Agate (Latvijas Universitāte, 2016)
Katra uzņēmuma pamatā ir labs un veiksmīgs darbinieks. Faktors, kas ietekmē darbinieka motivāciju strādāt, ir viņa darba samaksa. Darba samaksas lielumu ietekmē vairākas iezīmes – valsts attīstības līmenis, nodokļu slogs, darbinieka profesionalitāte. Darba mērķis - pamatojoties uz Latvijas Republikas normatīvo aktu regulējumu, novērtēt SIA “Būve” izstrādāto darba samaksas sistēmu un izstrādāt priekšlikumus konstatēto nepilnību novēršanai. Darba samaksas sistēma jāveido atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kurās nereti tiek atklātas neprecizitātes. Katra uzņēmuma interesēs būtu jāietilpst korektai un precīzai darba samaksas sistēmas izveidei un uzskaitei, kas novērstu kļūdas, kuras konstatētas finanšu pārskatos. Darba gaitā izmantoti LR normatīvie dati, Starptautiskie normatīvie akti, Ministru kabineta noteikumi, publikācijas un interneta resursi. Atslēgvārdi: darba alga, darba samaksa, darba samaksas sistēma, darba samaksas nodokļi

The base of every company is an hard working and succseesful employee. Wage is the factor that affects employee’s motivation to work. There are multiple features that affect the amount of wage – level of development of the country, tax load, efficiency of the employee. Work goal – on the basis of the laws and regulations of The Republic of Latvia evaluate the wage system of the company with limited liability “Būve” and draw suggestions to prevent identified incompletenesses. Wage system has to be made according to the law and regulation requirements in which often are exposed inaccuracies. In interest of each company has to be precise and proper wage systems development and inventory, which could prevent failures that are reported in the financial overview. In the course of work used – regulations and laws of The Republif of Latvia, international regulations, regulations of the Ministry, publications and resources in the internet. Keywords: salary, wage, wage system, wage taxes
Wage system opportunities for improvement in SIA "Būve"
Keywords: Ekonomika; darba alga; darba samaksa; darba samaksas sistēma; darba samaksas nodokļi