Ziņu portālu delfi.lv, lsm.lv un sargs.lv dienas kārtības salīdzinājums militāro mācību "Saber Strike 2018" un "Namejs 2018" laikā - Segleniece, Sandija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura tēma - Ziņu portālu delfi.lv, lsm.lv un sargs.lv dienaskārtības salīdzinājums militāro mācību “Saber Strike 2018” un “Namejs 2018” laikā. Darbs ietver sevī šo publikāciju analīzi izvēlētajā laika posmā, kad norisinājās šīs mācības Latvijas teritorijā. Bakalaura darba mērķis ir pētīt ziņu portālu lsm.lv, delfi.lv un militāro ziņu portāla sargs.lv publikācijas militāro mācību laikā "Saber Strike 2018" un "Namejs 2018", izmantojot mediju dienaskārtības un rāmējuma teorijas un veicot anketēšanu izmantojot, Likerta piecu punktu skalu. Izmantojot kontentanalīzi, tika veikta publikāciju intensitātes noteikšana un publikāciju biežums noteiktajā laika posmā. Tika aplūkota veikto ierakstu tematika, lai varētu noteikt publikāciju rāmējumu un mediju dienaskārtība. Pētījumā secināts, ka līdzīga satura publikācijas ir atrodamas visos trijos pētāmajos ziņu portālos, ar nelielām atšķirībām. Visi portāli izmanto vienus un tos pašus informācijas avotus.

The topic of the Bachelor’s paper - News portal delfi.lv, lsm.lv and sargs.lv aggenda-setting comparison during military training "Saber Strike 2018" and "Namejs 2018". This work includes an analysis of these publications during the selected time period while military training in the territory of Latvia. The aim of the bachelor thesis is to study the news portal lsm.lv, delfi.lv and publications of the military news portal sargs.lv during the military training "Saber Strike 2018" and "Namejs 2018" using media agenda and frame theories and questionnaires using Likert's five-point scale. Using content analysis will determine the intensity of publications and the frequency of publications over a selected time period. The topics of the recordings will be discussed in order to determine the publication frame and the media agenda. The study concludes that publications of similar content can be found on all three news portals with minor differences. All sites use the same sources of information.
News portal delfi.lv, lsm.lv and sargs.lv aggenda-setting comparison during military training "Saber Strike 2018" and "Namejs 2018"
Keywords: Komunikācijas zinātne; Rāmējuma teorija; dienaskārtības teorija; NATO; NBS; Militārās mācības