Pilsētas ainavas transformācija 20./21.gadsimtu mijā Rīgā - Pale, Irina (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā „Pilsētas ainavas transformācija 20./21. gadsimtu mijā Rīgā: Pārdaugavas piemērs” tiek apskatīti jautājumi par pilsētas ainavu vēsturisko attīstību dažādās valstīs un Rīgā trijos Pārdaugavas dzīvojamos rajonos, proti Imantā, Zolitūdē un Dzirciemā. Darbā tiek analizēti daudzstāvu dzīvojamās paneļu apbūves transformācijas paņēmieni Eiropas valstīs un risinājumi Rīgā, kā arī vērtētas izmaiņas pilsētā no ainavas un vides viedokļa. Darba kopapjoms ir sešdesmit trīs lapaspuses, tajā ir sešdesmit septiņi attēli un divas tabulas. Trīs attēli ir autores zīmējumi, sešdesmit četri attēli ir autores foto, viens attēls tika izveidots ar Google Earth programmas palīdzību. Darbam ir piecpadsmit pielikumi, no kuriem trīs kartes ir autores sastādītas. Atslēgas vārdi: pilsēta, ainavu transformācija, daudzstāvu dzīvojamā paneļu apbūve.

In the bachelor work called ‘Transformation of the Urban Landscape in Riga during turn of the 20th/21st century: The Example of Pardaugava’ the topics of urban landscape historical development in different countries and in suburbs of Riga such as Imanta, Zolitude and Dzirciems, are viewed. There is the analysis of the European approaches of the transformation of many-storey block living estates given in this work, including solutions in Riga, and also the analysis of how the city landscape transformation effects the environment. This bachelor work contains sixty three pages, sixty seven figures and two tables. Three figures are the author’s paintings, sixty four are the author’s photos, and one figure was made with the help of Google Earth program. This project contains fifteen addendums; three of them are made by author. Key words: city, transformation of the landscape, many-storey block living estate.
Transformation of the Urban Landscape in Riga during turn of the 20th/21st century
Keywords: Vides zinātne