Paukotāju aizsargmaskas ietekme uz redzes kvalitāti - Kaļiņina, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs tika uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 38 lapaspusēm. Tas satur 19 attēlu, 1 tabulu un 45 atsauces uz literarūras avotiem. Darba mērķis: novērtēt, kā paukošanās aizsargmaska ietekmē redzes funkcijas. Eksperimentālājā daļā tika pārbaudīts kā izmainās vizuālā uztvere, konkrēti, redzes asums un kontrastjutība profesionālā līmeņa paukotājiem un nesportistiem. Eksperimentā piedalījās 29 dalībnieki, kuri tika sadalīti divās grupās. Eksperiments tika veikts ar FrACT datorprogrammu ar kuras palīdzību tika iegūti nepieciešami dati. Starp abām grupām tika atrasta statistiski nozīmīga atšķirība.

Bachelor thesis is written in 38 pages in Latvian. It contains 19 pictures, 1 tables, 45 references to literature sources. Purpose: To evaluate how the fencing protective mask effects the visual functions in paucoters. In the experimental part, it was examined how the visual perception changes, in particular, visual acuity and contrast sensitivity for professional paucoters and non-sportsmen. The experiment was attended by 29 participants, who were divided into two groups. The experiment was performed with the FrACT computer program, with the help of which the necessary data was obtained. A statistically significant difference was found between the two groups.
Impact of fencing mask on visual quality
Keywords: Fizika; redzes asums; kontrastjutība; sporta redze; redzes uztvere