Piena cenu ietekme uz patērētāju izvēli piena produktu tirgū Latvijā. - Bīriņa, Anna Emīlija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs ar nosaukumu “Piena cenu ietekme uz patērētāju izvēli piena produktu tirgū Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz teorijas atziņām par patērētāju izvēles veikšanas principiem un autores veiktās piena nozares eksperta aptaujas rezultātiem, noskaidrot, kāda ir patērētāju izvēle piena produktu tirgū Latvijā, kādi faktori to ietekmē. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmajā nodaļā noskaidroti patērētāju rīcības teorētiskie aspekti, faktori, kas ietekmē patērētāju rīcību. Otrajā nodaļā analizēta Latvijas piena tirgus situācija, kā to ietekmē patēriņa cenu indeksa izmaiņas. Trešajā nodaļā analizēta faktoru ietekme uz patērētājiem, izvēloties pienu un piena produktus, interpretēti piena nozares eksperta aptaujas rezultāti. Bakalaura darbs satur 64 lapaspuses, iekļautas 4 tabulas, 21 attēls un 2 pielikumus.

Bachelor's thesis: “The effect of milk prices on consumer choice in the dairy market in Latvia". The aim of the bachelor's thesis is to find out, based on the theoretical knowledge about the principles of consumer choice and the results of the author's dairy industry expert survey, what is the choice of consumers on the dairy market in Latvia, what factors influence it. The work consists of 3 chapters. In the first chapter, the theoretical aspects of consumer behavior, factors influencing consumer behavior are clarified. The second chapter analyzes the Latvian milk market situation as it is affected by changes in the consumer price index. The third chapter analyzes the influence of factors on consumers when choosing milk and dairy products, interprets the results of a dairy industry expert survey. The bachelor's thesis contains 64 pages, includes 4 tables, 21 figures and 2 appendices.
The effect of milk prices on consumer choice in the dairy market in Latvia.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; patērētājs; piena produkti; patērētāju uzvedība; patēriņa cenu indekss