Tīmekļa lietotnes izstrāde imperatīvā un funkcionālā stilā - Puķe, Krista (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētījuma centrā ir tīmekļa lietotņu izrāde funkcionālā un imperatīvā stilā. Darbā ir aprakstītas programmēšanas valodas, kas tiek iekļautas imperatīvajā vai funkcionālajā stilā un kuras lieto lai izveidotu tīmekļa vietni. Pētījumā tiek izvirzīts un aprakstīts konkrēts uzdevums, kura realizācija aprakstīta imperatīvā stila valodā PHP un funkcionālā stila valodā Racket. PHP ir atvērtā koda servera puses valoda savukārt Racket ir vairāku-paradigmu loģiskā programmēšanas valoda. Abu valodu realizācija tiek salīdzināta atklājot to, ka izveidot tīmekļa lietotni ir iespējams kā izmantojot imperatīvā stila tā funkcionālā stila valodas. Darbā tiek izmantota viena tabula un četrpadsmit attēli, darba apjoms ir 57 lapaspuses. Bakalaura darbam ir divi pielikumi un izmantoti 37 informācijas avoti.

The scope of this research is a web application development in functional and imperative style. This paper outlines programming languages used to develop a web site in imperative, as well as functional style. This research focuses on a specific task, the implementation of which is outlined in PHP imperative style language and Racket functional style language. PHP is open source server-side language, while Racket is multi-paradigm logical programming language. The implementation of both languages was compared with the conclusion that it is possible to develop a web application by using both imperative and functional style languages. This bachelor thesis is written on 57 pages in Latvian, it contains 1 table, 14 images, 2 appendices and 37 sources of bibliography.
Web application development in imperative and functional style
Keywords: Datorzinātne