Eisstauungen an der Duena: Dalenholm (17.04.1904) - Doss, Karl Bruno (My University, 1904)
K. B. Dosa 1904. gada 17. aprīlī fotografētie ledus sastrēgumi Daugavā pie Doles salas ar aprakstu. K. B. Dos's photographed ice jams in Daugava near Dole Island on 17 April 1904, with a description. K. B. Doss fotografierte am 17. April 1904 Eisstauungen in der Daugava bei Dole Island mit einer Beschreibung.
Ledus sastrēgumi Daugavā, Doles sala (17.04.1904.)
Ice jams in Daugava (17.04.1904.)
Foto 1: Eisberg am Südende der Insel Dahlenholm aus Dünaufer vom linken Dünaufer ausgesehen. Aisbergs Doles salas dienvidgalā, skatot no Daugavas kreisā krasta. Foto 2: Eiswahl am südufer der Insel Dahlen mit emporgehobene Kiesschutt. Blick stromaufwarts von halben Hohe des Uferhanges. Ledus siena Dahlenas salas dienvidu krastā ar paceltām grants atlūzām. Skats augšpus no krasta nogāzes pusaugstuma. (LU Muzeja Botānikas un mikoloģijas kolekcija M1613/288.)
Keywords: ledus sastrēgumi; ice jams; Eissatuungen; Daugava; Doles sala; Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Earth sciences; Insel Dahlenholm; Dünaufer