Neša līdzsvars - Kļavinskis, Aivis (Latvijas Universitāte, 2008)
Šajā darbā tiek izvērsti apskatīti galvenie spēļu teorijas jēdzieni un piemēri, kuriem ir liela nozīme konfliktsituāciju novērtēšanā. Kā centrālais izpētes objekts ir izvēlēts Neša līdzsvars un tā interpretācija dažādās spēlēs. Ir noskaidroti nosacījumi, kad Neša līdzsvars var neeksistēt un izanalizēta katra situācija atsevišķi. Īpaša uzmanība ir pievērsta pārtrauktām lietderības funkcijām un to ietekmei uz līdzsvara eksistenci.

In this paper we overview main terms and examples of game theory that have a great importance in assessment of conflict situations. Nash equilibrium and its interpretation in various games is named as the central object of the study. Conditions under which the Nash equilibrium might not exist is resulted and analyzed. The special attention is devoted to semicontinuous payoff functions and their influence on the existence of equilibrium.
Nash equilibrium
Keywords: Matemātika