Privāta publiskā telpa Rīgā: Rīdzenes ielas piemērs - Auziņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā " Privāta publiskā telpa Rīgā: Rīdzenes ielas piemērs" tiek apskatīta Rīdzenes iela kā privāta publiskā telpa. Konkrētāk- darbā tiek pētītas publiskās un privātās telpas iezīmes šajā ielā. Rīdzenes ielas piemērs tiek izvērtēts pēc jau izstrādātiem kritērijiem- Nemeta un Šmita (Németh, Schmidt, 2007 pēc Nemeth, 2009)metodes, kā arī tas tiek analizēts balstoties uz pētījuma laikā veikto Rīdzenes ielas izmantotāju aptauju un padziļinātajām intervijām ar profesionāļiem. Bakalaura darbā ir 4 nodaļas un 7 apakšnodaļas. Izstrādājot bakalaura darbu autors secina, ka Rīdzenes iela ir privāta publiska telpa gan pēc Nemeta un Šmita metodes, gan pēc aptauju rezultātiem. Darbā ir ievietoti autora veidoti attēli un tabulas. Atslēgas vārdi: privāta publiskā telpa, publiska telpa, iela, Rīdzenes iela, privatizācija, Galerija Centrs.

Ridzene street as private public space is examined in the bachelor’s thesis “Privately owned public space in Riga: example of Ridzene street”. Features of private and public space of this street are investigated in the paper. The example of Ridzene Street is evaluated taking in account already made criteria- the method of Nemeth and Schmidt. It is analyzed also taking in account poll of people who visit this street and in-depth interviews with professionals. There are 4 chapters and 7 subdivisions in the bachelor’s paper. Working out the bachelor’s paper author has come to conclusion that Ridzene Street is private public space both according to Nemeth and Schmidt method and pool. There are pictures and tables made by the author of the bachelor paper. Key words: private public space, public space, street, Ridzene street, privatization, Gallery Centre.
Privately owned public space in Riga: example of Ridzene street
Keywords: Ģeogrāfija