Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas datu uzskaites novērtējums Latvijā - Cīrule, Liene (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbā “Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas datu uzskaites novērtējums Latvijā” tiek pētīta literatūra, likumdošana par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas datu uzskaiti, to atspoguļojumu Centrālajās datu bāzēs. Analizēti un salīdzināti dati tīmekļa vietnēs kā Eiropas komisijas statistika (www.eurostat.eu), Centrālā statistikas pārvalde (www.csb.gov.lv), Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (www.meteo.lv). Lai noskaidrotu neatbilstību cēloņus veiktas intervijas Valmieras un Madonas Reģionālajās pārvaldēs un atsevišķu uzņēmumu datu analīze, kas pieejami www.meteo.lv datu bāzē par atkritumu apsaimniekošanu.

The Master’s thesis “Evaluation of Household Waste Management Data in Latvia” examines literature, legislation on the accounting of municipal waste management data, their representation in central databases. The statistics of the European Commission (www.eurostat.eu), the Central Statstical Bureau (www.csb.gov.lv), the Latvian Environment, Geology and Meteorology Centre (www.meteo.lv) have been analysed and compared. In order to find out the causes of non- compliance, interviews were conducted in the regional administrations of Valmiera and Madona and an analysis of data from individual companies, available in the www.meteo.lv database on waste management.
Evaluation of Household Waste Management Data in Latvia
Keywords: Vides zinātne; sadzīves atkritumi; apkopojuma kļūdas; atkritumu uzskaite; atkritumu apsaimniekošanas politika