Nekustamā īpašuma mobilās lietotnes dizaina un funkcionalitātes izstrādes process - Afanasjeva, Anna (Latvijas Universitāte, 2025)
Mūsdienās, digitālo produktu attīstībai ir nepieciešams nodrošināt, lai mobilās lietotnes būtu vizuāli pievilcīgas, viegli saprotamas un efektīvi lietojamas. Nekustamā īpašuma jomā, lietotāja pieredzes (UX) un saskarnes dizains (UI) kļūst par svarīgākajiem aspektiem uzticamu un ērtu digitālo produktu veidošanā. Šajā bakalaura darbā tiek pētīts nekustamā īpašuma mobilās lietotnes dizaina un funkcionalitātes izstrādes process, liekot uzsvaru uz UX/UI pamatprincipu nozīmi. Darbs ietver teorētisko literatūras izpēti, sešu esošo lietotņu salīdzinošo analīzi un nekustamā īpašuma lietotnes dizaina prototipa izstrādi Figma lietotnē. Tiek aplūkotas tādas tēmas kā lietotāju plūsmas, struktūrskices, prototipi, kā arī dizaina testēšana. Darba mērķis ir izprast, kādi dizaina elementi un lietotnes dizaina risinājumi vislabāk nodrošina lietotājam draudzīgu, intuitīvu un funkcionālu pieredzi. Iegūtās atziņas tiek pielietotas, veidojot nekustamā īpašuma lietotnes dizaina prototipu. Darbs sniedz ieskatu dizaina procesa posmos.

Nowadays, the development of digital products requires that mobile applications be visually appealing, easy to understand, and efficiently usable. In the field of real estate, user experience (UX) and user interface (UI) design have become crucial aspects for creating reliable and user-friendly digital products. This bachelor thesis explores the design and functionality development process of a real estate mobile application, emphasizing the importance of fundamental UX/UI principles. The work includes a theoretical literature review, a comparative analysis of six existing applications, and the development of a real estate app design prototype in Figma. Topics such as user flows, wireframes, prototypes, and design testing are discussed. The aim of the thesis is to understand which design elements and layout solutions best ensure a user-friendly, intuitive, and functional experience. The insights gained are applied in the creation of a real estate app design prototype. The thesis provides an overview of the design process steps.
The Design and Functionality Development Process of a Real Estate Mobile Application
Keywords: Mākslas zinātne; UX/UI dizains; lietotāja pieredze; lietotāja saskarne; nekustamā īpašuma lietotne; mobilā lietotne