Valsts kapitālsabiedrību stratēģiskā pārvaldība Latvijā. - Vistiņa, Gundega (Latvijas Universitāte, 2023)
Gundega Vistiņa. Maģistra darbs. Valsts kapitālsabiedrību stratēģiskā pārvaldība Latvijā. Maģistra darba mērķis ir identificēt, pamatojoties uz datu analīzi par Latvijas valsts kapitālsabiedrību stratēģisko pārvaldību, būtiskākās problēmas stratēģiskajā pārvaldībā, ko īsteno valsts kā valsts kapitālsabiedrību īpašnieks, un izstrādāt priekšlikumus stratēģiskās pārvaldības pilnveidei. Darbs sastāv no 3 nodaļām un 7 apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā ir izpētīti valsts kapitālsabiedrību darbības teorētiskie aspekti – valsts kapitālsabiedrību raksturojums, stratēģiskā pārvaldība un normatīvais regulējums. Darba otrajā nodaļā ir veikta analīze par Latvijas valsts kapitālsabiedrībām, to stratēģisko pārvaldību un attīstības virzieniem. Trešajā nodaļā ir veikts pētījums par valsts kapitālsabiedrību stratēģiskās pārvaldības procesu nekustamā īpašuma nozarē un, pamatojoties uz ekspertu sniegto vērtējumu, izstrādāti priekšlikumi valsts kapitālsabiedrību stratēģiskās pārvaldības uzlabošanai. Darba nobeigumā autore sniedz secinājumus un priekšlikumus.

Gundega Vistiņa. Master's Thesis. Strategic Governance of State-Owned Enterprises in Latvia. The thesis consists of 3 chapters and 7 sub-chapters. The first chapter examines the theoretical aspects of state-owned enterprises - characteristics of state-owned enterprises, strategic governance, and legal framework. The second chapter of the thesis analyses Latvian state-owned enterprises, their strategic governance and development directions. The third chapter presents a study of the strategic governance process of state-owned enterprises in the real estate sector and based on expert assessments, develops proposals for improving the strategic governance of state-owned enterprises. At the end of the work concludes with conclusions and proposals.
Strategic Governance of State-Owned Enterprises in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; valsts kapitālsabiedrība; stratēģiskā pārvaldība; valsts kapitālsabiedrības īpašnieks; valsts īpašumtiesības; korporatīvā pārvaldība