Obligācijas, to veidi un civiltiesiskā apgrozība - Zeņķis, Pauls (Latvijas Universitāte, 2024)
Promocijas darbā aplūkots obligāciju jēdziens, emisijas, izvietošanas un apgrozības otrreizējā tirgū process, dzēšanas kārtība un tās ierobežojumi. Promocijas darbā veikta obligāciju salīdzināšana ar cita veida vērtspapīriem, lai izdarītu secinājumus par būtiskākajām citu vērtspapīru atšķirībām iepretim obligācijām. Promocijas darbā arī apzinātas un salīdzinātas dažāda veida obligāciju kopīgās iezīmes un pamatprincipi, izceļot būtiskākās dažāda veida obligāciju savstarpējās atšķirības. Promocijas darba rezultātā autors izdarījis secinājumus par to, kas mūsdienās vispār uzskatāma par obligāciju kā vērtspapīru, un obligācijas kā vērtspapīra civiltiesisko apgrozību, izvirzot vairākus priekšlikumus uzlabojumiem pašreizēja Latvijas Republikas normatīvajā regulējumā. Atslēgvārdi (5-6): Vērtspapīri, obligācijas, emisija, civiltiesiskā apgrozība, dzēšana

The thesis focuses on the concept of bonds, the process of issuance, placement and circulation on the secondary market, the redemption procedure and its restrictions. The thesis compares bonds with other types of securities in order to draw conclusions on the main differences between other securities and bonds. The thesis also identifies and compares the common features and basic principles of different types of bonds, highlighting the main differences between different types of bonds. As a result of the thesis, the author has drawn conclusions on what can be considered a bond as a security and the civil law circulation of a bond as a security, putting forward a number of proposals for improvements in the current regulatory framework of the Republic of Latvia. Keywords: Securities, bonds, issue, civil circulation, redemption
Promocijas darbs
Keywords: Tiesību zinātne; Civiltiesības; Civil law