Gastronomiskais tūrisms Latgalē un Zemgalē - Rutkovska, Guna (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba pamatā ir situācijas analīze divos Latvijas novados – Latgalē un Zemgalē – no gastronomiskā tūrisma piedāvājuma un tūristu pieprasījuma skata punkta. Tiek analizēts pašreizējais piedāvājums abos novados un noskaidrots cilvēku viedoklis par gastronomisko tūrismu. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai cilvēkiem ir svarīgi nobaudīt tās vietas nacionālo ēdienus, uz kuru viņi ir devušies un to, vai gastronomiskais tūrisms ir pietiekami attīstīts Zemgalē un Latgalē. Bakalaura darba 1.nodaļā tiek teorētiski apskatīts kultūras tūrisms, tā resursi un kultūras tūristu tipi, kā arī viens no kultūras tūrisma veidiem – gastronomiskais tūrisms. 2.nodaļā tiek apskatīta situācija Latgalē – tās nacionālie ēdieni un pašreizējais piedāvājums. Savukārt, 3.nodaļā tiek apskatīta situācija Zemgalē. Bakalaura darba 4.nodaļā tiek apkopoti un analizēti pētījuma dati, kuru mērķis ir noskaidrot cilvēku viedokli par gastronomisko tūrismu un situāciju abos novados. Bakalaura darba pēdējā daļā tiek apkopoti secinājumi un izteikti priekšlikumi. Darba apjoms ir 87 lpp, tas iever 13 tabulas, 20 attēlus un 3 pielikumus. Izmantotās literatūras un avotu saraksts satur 61 vienības.

The groundwork of this bachelor’s thesis is the situation analysis from the gourmet tourism supply and tourism which will take into consideration the points of view from two regions of Latvia, namely, Latgale and Zemgale. This study aims to analyse both the current supply in both regions as well as people’s opinions regarding gourmet tourism. The aim of my bachelor thesis is investigate the importance of sampling national cuisine when visiting a foreign country and to research the extent that gourmet tourism in Zemgale and Latgale is well developed, indeed if it is developed. The first chapter deals with theoretical aspects of cultural tourism, its resources and the varying types of tourists, as well as investigating one of the cultural tourism types, notably, gourmet tourism. The second chapter looks in further detail at the region of Latgale, studying its national cuisine and the current supply. In the third chapter the situation in Zemgale will be analysed following a process similar to that used concerning Latgale. Consequently, the fourth chapter aims to present my findings through analysis of primary data collected from my research concerning public opinion regarding gourmet tourism. The thesis consists of 87 pages, 20 pictures, 13 charts and 3 appendixes. Bibliography contains 61 sources.
Gourment Tourism in Latgale and Zemgale
Keywords: Vadībzinātne