Uzņēmuma "Raita" maksātspējas un finansiālā stāvokļa analīze - Daniljans, Artašess (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „Uzņēmuma “Raita” maksātspējas un finansiālā stāvokļa analīze”. Darba mērķis ir, ieteikumu izstrāde uzņēmuma „Raita” vadībai attiecībā uz uzņēmuma maksātspējas un finansiālā stāvokļa stabilitātes uzlabošanu ekonomiskās apstākļos. Bakalaura darbs sastāv no trim sadaļām un desmit nodaļām. Darba pirmajā daļā tika aprakstīts uzņēmuma finansiālā stāvokļa stabilitātes un maksātspējas analīzes teorētiskie pamati. Sniegta informācija par rādītāju aprēķina formulām un to lielumu ietekmi uz uzņēmuma darbību. Otrajā darba daļā veikta mēbeļu tirgus analīze. Atklāta informācija par pētāmā uzņēmuma darbību, tās specifiku, analizēta uzņēmuma struktūra. Ir apkopota informācija par mēbeļu tirgus attīstību pasaulē un Latvija pētīšanas periodā no 2009.gada līdz 2015.gadam. Trešajā nodaļā, autors veica uzņēmuma darbības analīzi laika posma no 2011.gada līdz 2016.gadam.. Tika veikta uzņēmuma bilances vertikālā un horizontālā analīze. Aprēķināti un analizēti uzņēmuma rentabilitātes un likviditātes rādītāji. Darbs izklāstīts uz 69 lapām un iekļauj izmantotās literatūras un citu informācijas avotu 22 nosaukumus, 13 tabulas, un 12 attēlus, 37 formula. No 70 līdz 74 lpp. sastāv no darba pielikumiem, uz kuriem balstās darba aprēķini. Darba pētīšanas metodes: statistiskā analīze, grafiskā analīze, speciālās literatūras analīze. Darba atslēgvārdi: Uzņēmuma “Raita” darbības analīze, uzņēmums “Raita”, maksātspējas un finansiālā stāvokļa analīze, Bilances vertikālā un horizontālā analīze, rentabilitātes un likviditātes rādītāji.

The subject of the Bachelor thesis is Analysis of the Solvency and Financial Situation of the Company" Raita ". The aim of the work is to provide guidance to the management of the company to improve solvency and financial standing ratios in economic conditions. Bachelor thesis consists three sections and ten chapters. At the first part of the work described the theoretical foundations of the firm's: financial soundness and solvency analysis. Information is provided in the calculation formula with the indicators and the impact on the company's operations. In the second part, the analysis of the market . Information of the activities that investigated company, its specifics, the structure of the company is analyzed. Development of the furniture market in the world and Latvia during the research period from 2009 till 2015 is gathered. In the third chapter, the author carried out an analysis of the company's operation for the period from 2011 to 2016. A vertical and horizontal analysis of the balance sheet of the company was carried out. The company's profitability and liquidity ratios are calculated and analyzed The work is presented on 69 pages and includes 22 titles, 13 tables and 12 figures, 37 formula. From pages 70 to 74 are appendices on which work calculations are based. Methods of research work: statistical analysis, graphical analysis, analysis of special literature. Job keywords: Analysis of the company "Raita", company "Raita" solvency and financial condition, vertical and horizontal analysis of the balance sheet, profitability and liquidity indicators.
Company "Raita" solvency and financial situation of stability analysis
Keywords: Ekonomika; analīze; uzņēmums; bilances; maksātspēja