Kontracepciju metodes izvēles kritēriji sievietēm reproduktīvajā vecumā - Jasone, Sintija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs ir izstrādāts par tēmu “Kontracepciju metodes izvēles kritēriji sievietēm reproduktīvajā vecumā“, jo mūsdienīga kontracepcija palīdz izvairīties no neplānotas grūtniecības, bet, lai tas būtu efektīvi, jānoskaidro, kādi ir kontracepcijas metodes izvēles kritēriji sievietēm, kā arī jānoskaidro zināšanas par kontracepcijas veidiem un, to lietošanu. Jo pavisam noteikti var secināt to, ka sievietēm bieži nav skaidrs kādu kontracepcijas metodi izvēlēties un izmantot. Bieži sastopami iemesli ir arī slikta pakalpojuma kvalitāte, kā arī lietotāja un pakalpojuma sniedzēja aizspriedumi pret dažādām metodēm. Katram no speciālistiem šie aspekti būtu jāņem vērā ikdienā strādājot ar sievietēm reproduktīvajā vecumā, jo mūsdienās kontracepcija ir diezgan stipri attīstījusies un kontracepciju metožu klāsts palielinājies, kas dod plašu iespēju izvēlēties sev ērtāko un labāko metodi. Pētījumā izvirzītais mērķis ir, “ noskaidrot kontracepcijas metodes izvēles kritērijus sievietēm reproduktīvajā vecumā.” Pētījumā tika izmantota kvantitatīvā pētniecības metode. Pētniecības datu ievākšanas metodes: 1. Teorētiskā literatūras avotu datu apkopošana un analīze. 2. Iegūto anketas atbilžu apkopošana.. Pētījuma rezultātā tika apkopoti un izanalizēti dati par kontracepciju metodes izvēles kritērijiem sievietēm reproduktīvajā vecumā - darba mērķis tika sasniegts.

The bachelor`s thesis is developed on the topic “Criteria for choosing a contraceptive method for women of reproductive age”, because contemporary contraception helps to avoid unplanned pregnancy, but in order for it to be effective, it is necessary to find out what are the criteria for choosing a contraceptive method for women, as well as to find out the information about the types of contraception and their use. Because it can be concluded that it is often not clear to women which contraceptive method to choose and use. The reasons for this are also the poor quality of the service, as well as the prejudices of the user and the service provider. These aspects should be taken into account for working with women of reproductive age on a daily basis, because nowadays contraception has developed quite strongly and the range of contraceptive methods has increased, which gives a wide opportunity to choose the most convenient and best method for you. The aim of the research is “ to find out the criteria for choosing a contraceptive method for women of reproductive age.” The research was done by using a quantitative research method. Data collection methods of the research are as follows: 1. Collection of theoretical data and analysis of literary sources. 2. Compilation and analysis of the answers to the questionnaires. As a result of the study, data collection methods of the research are as follows data on the selection criteria of the contraceptive method for women of reproductive age were collected and analyzed- The goal of the research was achieved.
Criteria for choosing a contraceptive method for women of reproductive age
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; Kontracepcija; Kontracepcijas metodes; Kontracepcijas izvēles kritēriji; Reproduktīvais vecums; Sieviete