Ražošanas vadības sistēmas lietojamības un darba efektivitātes uzlabošana - Ametere, Inga (Latvijas Universitāte, 2020)
Mūsdienās, kad tehnoloģijas spēlē ļoti lielu lomu gan cilvēku dzīvē, gan uzņēmumu darbības organizēšanā, pieaug konkurence digitālajā vidē. Kļūst arvien sarežģītāk atrast iespēju padarīt savu vietni izteikti atšķirīgu no citām, tomēr jāatceras, ka būtiskāk par atsevišķas funkcionalitātes vai dizaina elementa pievienošanu ir tas, lai tiek sasniegts augsts lietojamības līmenis. To, vai lietojamība ir laba vai slikta, var pārbaudīt ar dažādām metodēm, un dažas no tām šajā darbā tika aprakstītas un izmantotas. Aprakstītas tika arī lietojamības vadlīnijas, kuras vajadzētu ievērot ikvienam sistēmas vai mājaslapas izstrādātājam. Darba autore veica pētījumu, vai veicot izmaiņas sistēmas izkārtojumā tiks uzlabota tās lietojamība un lietotāju pieredze. Šim nolūkam tika izveidots prototips un pielietotas lietojamības testēšanas metodes.

Nowadays when technologies are a big part of not only our lives, but also of managing a company, the competition in digital market grows. It becomes harder to make a website differ from other ones, but it’s important to keep in mind that more focus should be put on how to improve the sites usability than adding new design element or functionality. Whether the usability is good or bad can be evaluated by different testing methods and some of them are used and described in this work. Also, the guidelines that should be followed when developing a website are described. The author did a research to find out whether changing a systems layout can improve the usability and user experience. For this purpose, a prototype was made, and several testing methods were used.
Improving the usability of the production management system and work efficiency
Keywords: Vadībzinātne; Lietojamība; Ražošana; Vadība; Sistēma; Modernizēšana