Sudoku veidošanas un risināšanas tīmekļa lietojumprogramma - Beināre, Anitra Adriāna (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darbs “Sudoku mīklu veidošanas un risināšanas tīmekļa lietojumprogramma” izstrādāts ar mērķi aprakstīt izstrādes vadlīnijas sistēmai un izstrādāt sistēmu, kurā lietotāji var gan veidot un risināt Sudoku tipa mīklas, gan arī tās apspriest komentāru veidolā zem katras sistēmā publicētās mīklas. Izstrādātā sistēma ir tiešsaistē pieejama sistēma, kas ļauj jebkuram cilvēkam risināt sistēmā publicētās mīklas. Pēc reģistrācijas lietotāji spēj arī paši veidot savas mīklas un komentēt citu lietotāju veidotās mīklas. Sistēma nodrošina atgriezenisko saiti, pārbaudot ne tikai klasiskos Sudoku noteikumus, bet arī Vindoku papildnoteikumus un Šaha zirdziņa papildnoteikumus.

The qualification work “Web application for creating and solving Sudoku puzzles” has been created with the purpose of defining guidelines for and developing a system, where its users can both create and solve Sudoku type puzzles, and discuss them in the form of comments under every puzzle that is published in the system. The created system is available online and it allows any person to solve any of the puzzles published in the system. After registering users can create their own puzzles and comment under other users’ puzzles. The system ensures feedback, verifying not only Classic Sudoku rules, but also Windoku rules and Chess Knight rules.
Web application for creating and solving Sudoku puzzles
Keywords: Datorzinātne; Sudoku; tīmeklis; Laravel; JavaScript; Bootstrap