"DC Holdings" restorānu tīkla analīze pēc to atrašanās vietas un apgrozījuma - Membo, Kirils (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma – „DC Holdings” restorānu tīkla analīze pēc to atrašanās vietas un apgrozījuma – izvēlēta, lai izpētītu, kā restorānu atrašanās vieta ietekmē uz to apgrozījumu. Aptaujājot ekspertus, tika noteikti faktori, kas visvairāk ietekmē restorānu atrašanās vietas izvēli. Izvērtējot četrus iegūtos modeļus, tika izvēlēts labākais, ar kuru palīdzību tika prognozēts jaunā restorāna apgrozījums. Bakalaura darba mērķis - izpētīt un izvērtēt „DC Holdings” restorānu tīkla atrašanās vietu, katra restorāna apgrozījuma dinamiku un noskaidrot faktoru ietekmi uz uzņēmuma apgrozījumu. Rezultātā tika noskaidrots, ka uz restorāna atrašanās vietas izvēli visvairāk ietekmē ekonomiskā un sociālā vide, kā arī patērētāji un konkurenti. Savukārt, restorāna apgrozījumu visvairāk ietekmē restorāna tirdzniecības platība, restorāna redzamība un pamanāmība, restorāna darba laiks un vidēji vienā maiņā strādājošo viesmīļu skaits. Darbā ir 22 attēli, 10 tabulas, 65 lappuses, 25 izmantotās literatūras avoti un 7 pielikumi. Atslēgvārdi: atrašanās vietas analīze, atrašanās vietu izvēli ietekmējošie faktori, statistikas metodes, ekspertanketēšana, prognozēšana.

The topic of the bachelor paper – ‘DC Holdings’ restaurant chain analysis according to location and turnover – has been chosen in order to research the influence of restaurant locations to their turnover. Main factors that influence the selection of locations for restaurants were established through an expert survey. Through assessment of four obtained models, the best one was chosen to forecast the turnover of the new restaurant. The aim of the bachelor paper is to research and assess the location of ‘DC Holdings’ restaurant chain, each restaurant’s turnover dynamics and to evaluate each factor’s influence on the company turnover. As a result it was investigated that the selection of restaurant location is mainly influenced by economic and social environment as well as consumers and competitors. However, the restaurant turnover is mainly influenced by the commercial space, visibility and noticeability, working hours of the restaurant and the average number of waiters working in one shift. This paper includes 22 figures, 10 tables, 65 pages, 25 literature sources and 7 supplements. Keywords: analysis according to location, major factors influence to choose the location, statistical methods, expert questionnaire, forcasting.
"DC Holdings" restaurant chain analysis according to location and turnover
Keywords: Vadībzinātne