Māsas profesionālā līdzdalība sievietes sagatavošanai medicīniskās apaugļošanās procedūrai - Jansone, Asne (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā apskatīta medicīnas māsas profesionālā līdzdalība medicīniskās apaugļošanās procesā no vispārējās aprūpes māsu perspektīvas. Darbā analizēta pieejamā zinātniskā literatūra par māsas lomu medicīniskās apaugļošanas procesā, kā arī skatīta tēma Dorotejas Oremas māszinību teorijas kontekstā. Pētījuma mērķis: noskaidrot un analizēt māsas profesionālo līdzdalību sievietes sagatavošanā medicīniskās apaugļošanas procedūrai. Pētījuma uzdevumi: 1.analizēt literatūras avotus par medicīnisko apaugļošanu un māsas darbu 2.pacientu izglītošana; 3.izveidot pētījuma instrumentu - intervijas jautājumus; 4.veikt intervēšanu; 5.apkopot pētījumā iegūtos rezultātus; 6.izstrādāt ieteikumus; 7.formulēt secinājumus. Pētījuma jautājums: kāda ir māsas profesionālā līdzdalība sievietes sagatavošanā medicīniskai apaugļošanai? Pētījuma veids: kvalitātīvs pētījums Pētījuma instruments: pacientu intervija Respondenti: klīnikas X māsas Pētījuma bāze: X klīnika
Nurse's professional participation in preparing a woman for a medical fertilization procedure
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; māsa; pacientu izglītošana; medicīniskā apaugļošana; sieviete