Darba vides riska faktori zemes ierīcības inženieriem, novērtēšana un to ietekmes samazināšanas iespējas - Jansone, Elita (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā ir veikta darba vides riska faktoru identifikācija un novērtēšana zemes ierīcības inženieriem izmantojot Somijas 5 baļļu metodi, kvantificēto Somijas 5 baļļu metodi, Somijas 5 baļļu matricas modifikāciju (Matrica K-1), tehnoloģisko risku novērtēšanas matricu „K5-T”, SGR – A metodi ergonomisko risku novērtēšanai, datorprogrammu „ErgoIntelligence”, ĀEK QEC metodi, psiholoģiskā klimata darba vietā noteikšanas testu, darbaspēju indeksa metodi. Izstrādātas rekomendācijas darba vides riska faktoru ietekmes mazināšanai.

Work has been carried out risk factor identification and assessment of land use planning and engineering through the Finnish 5 magnitude method to quantify the magnitude of Finland 5 method, Finland 5 magnitude modification matrix (Matrix C-1), the technological risk assessment matrix "K5-T", SGR - A method of ergonomic risk assessment software "ErgoIntelligence" ĀEK QEC method of psychological climate in the workplace tests, for employment-index method. Developed recommendations for environmental mitigation of risk factors.
Work Environment Risk Factors for Land Utilization Engineer, Assessment and Possibilities to Decrease the Influence
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze