Mazie un vidējie uzņēmumi, to attīstības problēmas Latvijā - Bauze, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir Mazie un vidējie uzņēmumi, to attīstības problēmas Latvijā. Mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir liela loma Latvijas izaugsmē, valsts tautsaimniecības veidošanā, iekšzemes kopprodukta ražošanā un nodarbinātībā. Latvijā mazie un vidējie uzņēmumi sastāda 98,5 % no visiem uzņēmumiem. Lai arī ar katru gadu MVU skaits Latvijā pieaug, tiem nākas saskarties ar dažādām problēmām, kas kavē to attīstību un izaugsmi. Izplatītākās no problēmām ir nodokļu politika, finanšu pieejamība, konkurence, darbaspēka kvalitāte un citas problēmas. Latvijas valdība un Eiropas Savienība apzinās šīs pastāvošās problēmas, un tāpēc cenšas atbalstīt MVU izstrādājot atbalsta programmas. Bakalaura darba mērķis ir pētīt MVU Latvijā, atklājot to attīstības problēmas, kā arī izstrādāt priekšlikumus problēmu risināšanai.Mēŗka īstenošanai tika analizēta MVU struktūra Latvijā, veikta MVU aptauja, izmantojot Latvijā un Eiropas Savienībā izstrādātās MVU atbalsta programmas, tika noskaidrots MVU pieejamos atbalstus, to attīstību problēmu risināšana. Atslēgvārdi: MVU (mazie un vidējie uzņēmumi), atbalsta programma, attīstības problēmas.

Bachelor's thesis - Small and medium sized enterprises, it development problems in Latvia. Small and medium sized enterprises take a place in the Latvian growth and national economy development, GDP production and employment. Small and medium sized enterprises up 98,5 % off all busineses in Latvia, so they have such an inportant role in the economic growth and development. Although the annual number of Latvian SMEs is growing, they face many problems that hinder their development and growth. The most common problem is the tax policy, acces to finance, competition, labor quality and other problems. The Latvian goverment and the European Union aware of these problems, and therefore seek to support SME development with support programs. Bachelor thesis is to study the Latvian SMEs, highlighting the problems of development, and work out proposals for the implementation. To realize the goal, will be analyzed the structure of Latvian SMEs, the SME survey, in the Latvian and European Union developed a support programms for SMEs. Key words: SMEs (small and medium sized enterprises), support programs, development problems.
Small and medium sized enterprises, it development problems in Latvia
Keywords: Ekonomika