Preču iepirkumu procesa iekšējais audits uzņēmumā "X" - Dzene, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darbā tiek pētīts, kā ar iekšējā audita palīdzību uzlabot preču iepirkumu procesu uzņēmumā „X”, un kā novērst iespējamos riskus šajā procesā, lai veicinātu uzņēmuma attīstību. Darba mērķis ir izpētīt iekšējā audita procesu un izstrādāt preču iepirkumu procesa iekšējo auditu uzņēmumā „X”, lai gūtu pārliecību par iekšējā audita nepieciešamību un efektivitāti risku atklāšanā un novērtēšanā, izstrādājot priekšlikumus preču iepirkumu procesam iekšējā audita rezultātā atklātajām problēmām. Darba struktūra sastāv no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta un pielikumiem. Darba apjoms ir 97 lpp. Darbā iekļautas 10 tabulas, 15 attēli un 4 pielikumi. Izpētot uzņēmuma „X” preču iepirkumu procesu, darba autore konstatēja, ka šajā procesā ir vairāki trūkumi un vājās vietas, kas ietekmē uzņēmuma „X” darbību, tāpēc pētījuma rezultātā tika apskatīts, kā nepilnības iespējams novērst un veicināt uzņēmuma attīstību. Atslēgas vārdi: iekšējais audits, preču iepirkumu process, risku novērtējums, procedūras.

Master's thesis explores how the internal audit help improve the goods purchasing process in company „X”, and how to avoid potential risks in the process, to promote the development of the company. The objective of the thesis is to analyze the internal audit process and develope the internal audit of goods purchasing process in the company „X” and create confidence on the internal audit necessity and effectiveness in risk detection and assessment to provide the suggestions for goods purchasing process as a result of internal audit discovered problems. The structure consists of three chapters, conclusions, suggestions, bibliography and list of sources and attachments. Amount of the thesis is 97 pages. There are 10 tables, 15 pictures and 4 appendixes. Exploring the company’s „X” goods purchasing process, the author found that there are some weaknesses that affect the company’s „X” activities in general, but the result of the research looks at how the gaps can be prevented and to promote the development of the company. Keywords: internal audit, goods purchasing process, risk assessment, procedures.
Internal audit of goods purchasing process in company "X"
Keywords: Ekonomika; iekšejais audits; preču iepirkumu process; risku novērtējums; procedūras