Nelielas tīmekļa lietotnes neformālās izstrādes vadlīnijas - Cīrulis, Edgars (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba ietvaros, pamatojoties uz tīmekļa lietotņu un to ieviešanas pieeju analīzi, tiek definētas vadlīnijas nelielas tīmekļa lietotnes ieviešanai, izmantojot neformālu pieeju. Balstoties uz definētajām vadlīnijām, kā prototips tiek izstrādāta neliela un nesarežģīta tīmekļa lietotne elektronisko pieprasījumu pārvaldībai, kuras izveides apraksts ir sniegts darbā, tādējādi ilustrējot izstrādāto vadlīniju izmantošanu lietotnes izstrādes procesā. Lai nodrošinātu noteiktu darba mērķu sasniegšanu, darba sākumā ir analizēta tīmekļa lietotņu būtība, īsi apskatīta to vēsture, analizētas tīmekļa lietotņu tehnoloģijas, kā arī iztirzāti tīmekļa lietotņu arhitektūras varianti. Darba turpinājumā ir definētas nelielu tīmekļa lietotņu neformālas izstrādes vadlīnijas, nosakot nelielas tīmekļa lietotnes izstrādes soļus un pielietotās tehnikas. Darba nobeiguma daļā praktiski tika pārbaudīta izstrādāto vadlīniju pielietošana praksē, t.i., tiek aprakstīts, kā izstrādātās vadlīnijas tiek pielietotas lietotnes elektronisko pieprasījumu pārvaldībai izveidei. Šī pētījuma rezultātā ir definētas nelielu tīmekļa lietotņu izstrādes vadlīnijas, kas ir pielietojamas praksē ar vai bez to modifikācijas.

The informal guidelines for the development of small Web Application are defined in this Master Thesis. The Guidelines are defined based on the analyses of web applications and their implementation approaches. Small and simple web application for a processing of the electrical requests are developed on the base of the Guidelines. The description of development process is defined in this Master Thesis. This approach demonstrates practical use of the Guidelines. The nature of web applications is dealt at the beginning of this Master Thesis. There are discussed their history, analyzed web application technologies as well as discussed the architecture of web applications. The informal guidelines for the development of small Web application are defined in continue. Steps and applied technics are determined in the Guidelines. Afterwards the usage of the Guidelines is verified in the way of the development of electrical requests processing application. The informal guidelines for the development of small Web Application are defined as the result of this study. The Guidelines can be applied in practice with or without modifications.
The informal guidelines for the development of small Web Application
Keywords: Datorzinātne; Tīmekļa lietotne; Tīmekļa lietotņu tehnoloģijas; Tīmekļa lietotņu arhitektūra; MVC arhitektūra; Vadlīnijas