Uzņēmuma dokumentu apmaiņas vietne - Saleniece, Sandra (Latvijas Universitāte, 2009)
Uzņēmumos darbiniekiem strādājot pie projektiem, darba efektivitāti palielinātu kopīga dokumentu apmaiņas vietne, piemēram, uzņēmumiem, kuriem ir ārštatu darbinieki jeb sadarbība ar citām firmām, šī dokumentu apmaiņas vietne ļauj ērtāk organizēt dažāda izmēra grupas darbu. Lietot lielāko daļu jau iepriekšveidotās failu apmaiņas programmas, kā, piemēram, MS SharePoint vai MS Groove ir finansiāli neizdevīgi, ja ir plašs darbinieku loks, kas atrodas lielā attālumā un ne vienmēr pieejams savs dators ar uzstādītu šāda veida programmu, kas ir speciāli piemērota uzņēmuma vajadzībām. Dokumentu apmaiņas vietne atrodas internetā, ja tiek veiktas kādas izmaiņas dokumentos tad šis ir visefektīvākais risinājums kā citi uzņēmuma darbinieki nekavējoties var saņemt dokumentus, jo nav jāpārsūta visiem projekta dalībniekiem vajadzīgie dokumenti un arī dokumenti var būt izmēra ziņā lieli. Šī dokumentu vietne būs pieejama četru veidu lietotājiem: 1.lietotājs ar administratora statusu 2.lietotājs, kuram ir tiesības apskatīt projektus (lietotājs, kas var redzēt daļu no visiem projekta dokumentiem) 3.lietotājs, kurš ir ar projekta vadītāja statusu (lietotājs, kuram pieeja pie visām projekta datnēm ) 4.lietotājs, ar tiesībām lejupielādēt datnes

In lot of companies employees, working on their projects faces a problem - document exchange. Fast and easy available document exchange repository can speed up employee work couple of times. This is much more important for companies that has free-lance employees or has collaboration with other companies. This document exchange repository lets employers to organize groups with variable count of employees to work on a same project, exchange with documents and to make a simple and fast meeting reports as long as client database. Usually companies with different types of organizations use different types of file exchange. For example local server, local area network, even Skype. More advanced companies use more expensive computer programs, like MS Groove or Sharepoint, but they have disadvantages. The biggest disadvantage is the price - every computer needs this kind of application installed and if company, have over 100 employees and free-lancers over large geographical area, it will cost a lot. These applications aren't specially suited to companies needs. A good solution is Document exchange repository. It is a web based application and it is the fastest and most efficient way to exchange documents. These documents can be downloaded any time, shown to customers and they needn't to be downloaded (like Microsoft Groove - you have to download all the work groups documents). This solution can be suited to any company and it's best solution for companies, that has lot of employees in large area. Like advertising agencies that hire people all over country to advertise in their target places (like hair dressers or some other kind of business that isn't concentrated in one area). This document will be available at four types of users: 1.user with administrator status 2.user who has the right to see the projects (a user who can see a part of all project documents) 3.user, who is the supervisor's status (as a user with access to all the project files) 4.user, with the right to download files
Company document sharing site
Keywords: Datorzinātne