Sulfametazīna kokristālu mehanoķīmiskās veidošanās kinētikas pētījumi - Romanauska, Ita (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba ietvaros mehanoķīmiski iegūts sulfametazīna – aspirīna kokristāls un pētīts kokristāla mehanoķīmiskās veidošanās ātrums atkarībā no malšanas ilguma, mainot frekvenci, šķīdinātāju un malšanas cilindru tilpumu. Paraugiem tika uzņemtas pulvera rentgendifrakcijas ainas un veikta iegūto difrakcijas ainu analīze, nosakot pārvēršanās pakāpi α pēc individuālo refleksu un Ritvelda metodes. Izmantojot literatūrā aprakstītos kinētiskos modeļus, tika veikta iegūto datu analīze.

Sulfamethazine – aspirin cocrystal was prepared mechanochemically. The rate of mechanochemical cocrystallization depending on frequency, solvent choice and grinding jar size was studied. The powder X-ray diffraction patterns were recorded for these samples. The diffraction patterns were analyzed to calculate conversion fraction α by using indivudal reflection method and Rietveld method. The data were analyzed by fitting kinetic models available in literature
Study of sulfamethazine cocrystal mechanochemical formation kinetics
Keywords: Ķīmija